The Merchant of Venice perfumes and colognes

The Merchant of Venice perfumes and colognes е италианска парфюмерийна марка, която е отражение на красотата, изкуството и традицията на Венеция. Възникнала през 2012 г., кръстена е на едноименната пиеса на Шекспир. Принадлежи към луксозната категория парфюми.
Историята на марката се корени в далечното минало, защото нейните основатели са семейство Видал, потомствени парфюмеристи, чиито предци са се занимавали с този бизнес повече от един век (от 1910 г.). Талантливите занаятчии осъзнават необходимостта от създаване на марка, която да изрази уникалността на града, стоящ на водата. Още през 2011 г. те излизат с концепцията за културен проект, който съчетава местното парфюмерийно изкуство и семейното наследство на Видал.
Амбициозната марка стартира през 2012 г. Има две лица (търговско и културно), възпява световноизвестните венециански търговски конвои от корабите (mude), свързващи Италия с тайнствения Изток, Ориента и уникалните стъклени произведения на Мурано, формирането на Венеция като център на морските пътища и източник на чужди етерични масла, тамян и текстил.
На това е посветена дебютната линия парфюмни води, издадени през 2013 г. Тя показва глобални маршрути, обхващащи няколко северни морета, Европа, Африка и Азия. Тук са съсредоточени най-живописните пристанища – основните обменни центрове на планетата по време на Венецианската република.
През 2014 г. компанията значително разшири гамата си, като добави нови мостри тоалетна и парфюмна вода, аксесоари, домакински продукти и козметика за грижа за тялото. Тя също така придоби собствено представителство в Лондон и започна да завладява света с изключителните си парфюми.
След като марката стана популярна и разпознаваема, тя пусна още няколко колекции престижни парфюми за мъже и жени. Всички те са посветени на изключителното венецианско изкуство. Това включва и линията La Fenice Collection, изящен културен проект, който разкрива образа на Гран Театро Ла Фениче, главният символ на града. Той показва чувствата и емоциите, които публиката изпитва по време на театрални представления.
Името на венецианската марка The Merchant Of Venice, въпреки че повтаря известната едноименна пиеса на Шекспир, отразява степента на истинска гордост на основателите на компанията от техния град. Венеция е една от най-старите столици на парфюмите в света, търговските пътища от арабските страни към Европа и от Азия към Африка се пресичат тук, доставяйки най-добрите суровини за парфюми.
Семейство Видал, признато в света на парфюмерията повече от век, реши да отдаде почит на културните традиции на Венеция, като основа парфюмерийната къща The Merchant of Venice. Марката е вдъхновена от морските търговски пътища, които някога са обхващали обширна територия от Азия до Африка. Възникнали от Венеция, морските пристанища са били центрове за обмен на ценни суровини, луксозен текстил, подправки и други изящни и екзотични стоки, създадени от занаятчии по целия свят.
Предвид любовта на венецианците към красивите неща и тяхното прочуто муранско стъкло, The Merchant of Venice пусна специална колекция Murano, състояща се от аромати в невероятно красиви бутилки със златни пискюли. Например Byzantium Saffron, който беше избран от The Perfume Society за тяхната Exquisite Essences Discovery Box. Тази парфюмна вода е възхитителна интерпретация на една от най-скъпите подправки – шафрана. За композицията са избрани нотки на гръцки шафран, страстно обвити в леки велурени нотки на индонезийско пачули и прозрачна кехлибарена основа. Byzantium Saffron е един от ексклузивните аромати на The Merchant of Venice, предлагани от италианската марка под формата на The Perfumer Kits, набор от парфюмни есенции, които ви позволяват да експериментирате и смесвате композиции.
Разширявайки културното портфолио от своите исторически интереси, Венецианският търговец си сътрудничи с Венецианската музейна фондация (Fondazione Musei Civici di Venezia), както и с Палацо Мочениго, отворен отново за обществеността. В Палацо, което е и изследователски център за история на венецианския текстил и костюм, осем стаи са посветени на историята на венецианското парфюмерийно изкуство. В близост се намира магазинът на Merchant of Venice, където са представени всички колекции на парфюмната къща.