The House of Oud парфюми

The House of Oud е италианска марка, концентрирана върху нишови парфюми с ориенталски привкус. Основана от двама майстори: италианския парфюмерист и майстор от Джакарта, производител на уд. По този начин виртуозите в техния занаят съчетават желанието за изящни аромати и изкуство с обонятелни пътувания и желанието за индивидуален поглед към света.

Основната концепция на компанията се състои в разработването на ароматни състави, в които преобладава уникално и ориенталско звучене. Те са създадени според древните технологии за дестилация на масла, така че парфюмите, базирани на старинни формули, да бъдат показани на света. Производителите обаче използват и съвременни акценти, въвеждайки безпрецедентни нотки и най-добрите естествени съставки.

Удът не е единственият компонент и не е доминиращата нотка, около която се подреждат всички останали нюанси на парфюмите на марката. Той само хармонично допълва другите компоненти, като ги държи заедно, добавяйки характер и дълбочина на излъчването на парфюмите. Отклонение от традиционната пирамида с пренареждане на съставките, революционната технология на марката задава тон напред в бъдещето и създава собствен стил.

Всичко по-горе е отлично отразено в свежата колекция на компанията, наречена "Ден в пустинята" – Desert Day. Това са усещания за ароматите от дните, прекарани в пустинята и уникална интерпретация по темата за едно от най-призрачните места на планетата. Четирите оригинални аромата са като отпечатъци, оставени в необятните простори на безвремието.

Като изходни точки са кашмеран, мускус, амброксан, праскова, фрезия, розов пипер, божур, велур, лабданум, роза, канела, балсам толу. Сякаш взети от топъл дъх, те перфектно хармонизират с миризмите на ароматен тютюн, курмарин, ванилия, кедър, папирус, бадем, жасмин и други компоненти с ориенталски вкус.

Самите бутилки, в които са поставени изящните аромати, са невероятно привлекателни. Като капачки за парфюмите дизайнерите използват свободното олицетворение на пустинния свят – елементи във формата на сфера, ръчно рисувани от италиански майстори: всяка е различна и неподражаема със своето орнаментно мастило и боя.

Ароматите THE HOUSE OF OUD са оригинални и уникални. Създадени за любителите на парфюмите, ароматите съчетават традицията и ноу-хауто за дестилация на етерични масла за избор на съставките. Ароматите са уникално комбинирани, със специфични процеси на обработване.