Philipp Plein Parfums са част от швейцарската марка, основана от дизайнера Philipp Plein през 2008 година, която произвежда стилни дрехи, обувки, слънчеви очила, бижута и модерни аксесоари за всички членове на семейството. Марката създава и луксозни, ергономични интериорни предмети и мебели.
През 2019 г. марката Philipp Plein прави своя дебют в парфюмерията, което бележи важна стъпка в развитието на луксозния бранд. Базирана в Швейцария, колекцията включва мъжки, дамски и детски парфюми, дрехи и аксесоари, всички отличаващи се с нетрадиционен стил, съчетан с безупречна изработка. Моделите/творенията на PHILIPP PLEIN се предлагат в престижни бутици и универсални магазини по целия свят.
Характерна, разпознаваема черта на всички продукти на Philipp Plein е черепът, изобразен върху всеки продукт. Philipp Plein с право се гордее с факта, че през годините на кариерата си никога не е теглил заем от банка и не е ползвал средства от спонсори. Единственият дълг е взет от Филип от баба му.
Той създава забавни, но много издръжливи легла за кучета в мазето на къщата на родителите си и продава всяко за £900. Свободните средства Филип Плейн инвестира в собственото си производство, което бързо се издига нагоре. През 2000 г. наема още трима служители, а през 2003 г. прави първия си милион и татуира собственото си име на рамото.
Philipp Plein навлиза в света на висшата мода и дизайн в началото на 2000-те, когато проектира интериора за Седмицата на модата в Дюселдорф, където е помолен да покаже своята колекция от аксесоари.
Към днешна дата повече от 200 бутици и шоуруми работят под егидата на марката в цяла Европа. Сега дизайнерът завладява американския пазар, колекциите му участват в седмици на модата в Ню Йорк.