Juliette Has A Gun

Juliette Has A Gun (в превод Жулиета с пистолет) е сравнително млада марка парфюми, основана от Романо Ричи, внук на Робърт Ричи, създател на легендарния парфюм Air du Temps, а също и правнук на известната дизайнерка Нина Ричи. Всички парфюми на марката Juliette Has A Gun са посветени на творчеството на Шекспир, което описва една от най-тъжните и романтични любовни истории в света. Брилянтната пиеса на Шекспир не остави безразличен Романо Ричи, който даде нов живот на образите на любовните герои, преосмисляйки великата любовна история и придавайки нови черти на героите в пиесата Ромео и Жулиета. Експериментите доведоха до създаването на парфюма Juliette Has A Gun, където нежният и романтичен образ на Жулиета постепенно отстъпва място на агресивни нотки и плавно се развива в образа на войнствена кралица с жажда за власт.
Когато създава своите аромати, Романо Ричи разбира много добре какво точно иска да каже на света. Според неговото разбиране съвременната Жулиета не е нещастно влюбено момиче, а човек, който знае как да отстоява себе си. Основното нещо в характера на Жулиета и всички съвременни жени е желанието за свобода и способността да използват тази свобода по свое усмотрение, а това означава да води себе си и другите, винаги държейки пистолет в готовност. И ако в сърцето едно момиче остава романтична млада дама, то външно тя го крие под прикритието на твърдост и агресивност.
Първите творения на марката Juliette Has A Gun са два аромата: Miss Charming и Lady Vengeance. Чувствена и очарователна, Lady Vengeance е създаден на базата на меко златно пачули, кадифени листенца от българска роза и съблазнителна ванилия. Непокорността и елегантността на дивите цветя под маската на измамно мек карамелен звук е това, което се крие в аромата Lady Vengeance, създавайки една наистина страстна и привлекателна парфюмна композиция. Miss Charming е аромат, посветен на една наивна магьосница, в същото време дръзка и покорна, елегантна и секси. Тя пленява със своята чистота, невинност и някаква детска трогателна несигурност. Сякаш изтъкан от розови листенца, сочни горски плодове и копринено кремообразен мускус, той удивлява въображението със своя чар и нежност.
Парфюмите на Juliette Has A Gun са като красиви женски очи под леко прикрит воал, също толкова загадъчни и притегателни.